Ρώσος πρέσβης: Υπερβολική η αντίδραση της Αθήνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρώσος πρέσβης: Υπερβολική η αντίδραση της Αθήνας

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα, ο Ρώσος πρέσβης, Αντρέι Μασλόφ.

Με μια σειρά από αναρτήσεις στο Τwitter ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, δηλώνει απογοητευμένος για τη στάση της Αθήνας, χαρακτηρίζει υπερβολική την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη. Οι δηλώσεις του κ. Μασλόφ έγιναν στη «σκιά» της ακύρωσης της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Ζαχάροβα είχε σχολιάσει πως η απέλαση η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα θα έχει συνέπειες.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει πως ανάλογες ενέργειες δεν μένουν ατιμώρητες και δεν εξαφανίζονται χωρίς ίχνη. Οι Έλληνες αξιωματούχοι θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με τους Ρώσους συνεργάτες τους και να μην προβούν σε επιθετικές κινήσεις που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρέσβης αφού αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία, για τις συνεργασίες σε πολιτική και επιχειρηματικό επίπεδο και έπειτα επιτέθηκε στην Ελλάδα: «Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. Η δήλωση της Μ. Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider