Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Κοτζιά για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Κοτζιά για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμτπης για τη διαχείριση της κρίσης στις σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας, μετά από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.


Η σύσκεψη είχε διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τη συζήτηση υπογράμμισαν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα.

«Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

Mετά τις πληροφορίες για ακύρωση της επίσκεψης, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα διευκρίνιζαν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Ειδικότερα, οι διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν, ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε επιπλέον ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα κατά της απόφασης. Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε ο Αντρέι Μασλόφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider