Ακυρώνεται η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακυρώνεται η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα

Επιβεβαιώνεται η ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο.

Mετά τις πληροφορίες για ακύρωση της επίσκεψης, διπλωματικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Ειδικότερα, οι διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν στο ΑΠΕ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα, ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε επιπλέον ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα κατά της απόφασης. Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις« δήλωσε ο Αντρέι Μασλόφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider