Συνεργάτης Ερντογάν: Η Ελλάδα να παραδώσει τους «οκτώ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργάτης Ερντογάν: Η Ελλάδα να παραδώσει τους «οκτώ»

Λίγες ώρες μετά τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές, ο στενός συνεργάτης του Εγκεμέν Μπαγίς αναφέρθηκε στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς λέγοντας πως η Ελλάδα «πρέπει να τους πιάσει από τα αυτιά και να τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη».

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κερδίσει τίποτα. Ως πρώτη κίνηση θα πρέπει να πιάσει από τα αυτιά αυτούς τους τρομοκράτες με στρατιωτική στολή που δραπέτευσαν στην Ελλάδα και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη» λέει ο Μπαγίς σε συνέντευξή του στο IBNA.

Σύμφωνα με τον Μπαγίς, «τότε θα ξεκινήσει μια νέα εποχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που μπορούν να τα καταφέρουν αυτά. Πρέπει να κάνει κινήσεις και η ελληνική κυβέρνηση».
«Πρέπει να καταλάβετε τι είναι το FETO (σ.σ. η οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν). Έχετε περάσει από πολλά πραξικοπήματα και τα έχετε αντιμετωπίσει. Δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορείτε και προστατεύετε αυτούς τους πραξικοπηματίες» λέει ο Μπαγίς.

Παράλληλα ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λέγοντας πως ήταν ο πρώτος πολιτικός από το εξωτερικό που επικοινώνησε μαζί του στις 15 Ιουλίου του 2016, όταν έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος, προκειμένου να μάθει αν ο Ερντογάν είναι εντάξει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider