Το Μαξίμου απαντά στον Στουρνάρα: Aς μην εκτίθεται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Μαξίμου απαντά στον Στουρνάρα: Aς μην εκτίθεται

Η απόφαση του Eurogroup εξελίσσεται σε νέα εστία τριβής του Μαξίμου με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Ο κ. Στουρνάρας ας κάνει τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται», αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα» απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και συνιστούν: «Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό, τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία», επισημαίνοντας, επιπλέον: «Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που υπηρέτησε»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κύκλοι της ΤτΕ ανέφεραν πως ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία .

Άλλωστε, όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους που υπάρχουν, την «καθαρή» έξοδο και την προληπτική γραμμή, το έκανε είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με δημόσιες ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

«Έτσι θα πράξει και τώρα και θα υπάρχουν… εκπλήξεις στην τοποθέτησή του. Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… facebook», λένε όσοι τον γνωρίζουν.

Η κόντρα ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής όταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής διερωτήθηκε σκωπτικά «τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδας για τη συμφωνία του Eurogroup. «Το λέω γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας μίλαγε για πιστοληπτική γραμμή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider