ΗΠΑ και Νότια Κορέα ανέβαλαν στρατιωτικά γυμνάσια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ και Νότια Κορέα ανέβαλαν στρατιωτικά γυμνάσια

ΗΠΑ και Νότια Κορέα συμφώνησαν να αναβάλουν επ' αόριστον δύο νέα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Η διακοπή των στρατιωτικών γυμνασίων γίνεται προς στήριξη των διπλωματικών προσπαθειών των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα για αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

«Για να στηρίξουμε την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Συνόδου της Σιγκαπούρης και σε συνεργασία με τη σύμμαχό μας Δημοκρατία της Κορέας, ο υπουργός Μάτις ανέστειλε επ' αόριστον τα επιλεγμένα γυμνάσια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

«Αυτό περιλαμβάνει την αναστολή του FREEDOM GUARDIAN μαζί με δύο γυμνάσια με προγράμματα ανταλλαγής εκπαίδευσης πεζοναυτών που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν τους επόμενους τρεις μήνες», δήλωσε η Γουάιτ.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν νωρίτερα στην εβδομάδα την αναβολή των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων υπό τον τίτλο «Ulchi Freedom Guardian», που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider