Συνάντηση Γιούνκερ – Γεννηματά ενόψει Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Γιούνκερ – Γεννηματά ενόψει Eurogroup

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενόψει του επερχόμενου Eurogroup και λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κα Γεννηματά.

«Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη. Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής», προσέθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, ο νέος προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) και την πολιτική συνοχής καθώς και για την μετανάστευση, με ειδική μέριμνα για την Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider