Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή. Σε σύνολο 280 παρόντων βουλευτών, 127 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και 153 κατά.

Παρόλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία, μειώθηκε και πάλι στους 153, μετά την υπερψήφιση της πρότασης της ΝΔ από τον Δημήτρη Καμμένο και την άμεση διαγραφή του από την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή. Σε σύνολο 280 παρόντων βουλευτών, 127 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και 153 κατά.

Παρόλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία, μειώθηκε και πάλι στους 153, μετά την υπερψήφιση της πρότασης της ΝΔ από τον Δημήτρη Καμμένο και την άμεση διαγραφή του από την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τσίπρας: Κάθε πρωθυπουργός θα ήθελε τέτοια συμφωνία

Ιστορικές χαρακτήρισε τις μέρες ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος τόσο στις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και στη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, κατά την ομιλία του στην Βουλή. Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θέλει απλά να ρίξει την κυβέρνηση πριν η χώρα βγει από τα μνημόνια».

Στην ομιλία του στην συνεδρίαση για την πρόταση μομφής, όπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον υποδέχτηκαν χειροκροτώντας όρθιοι, ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε «είναι ορισμένες στιγμές που πυκνώνει ο πολιτικός χρόνος που έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Τούτες οι μέρες είναι μέρος αυτών των στιγμών που μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ιστορικές. Σε λίγες μέρες κλείνουμε το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης μετά από 8 χρόνια. Προχθές είχαμε την επικύρωση των τελευταίων μέτρων που πάρθηκαν σε συνεννόηση με τους θεσμούς και παράλληλα είχαμε κατάληξη σε μια ανοιχτή πληγή που ταλανίζει τη χώρα πάνω από 26 χρόνια με τη συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας. Έχει διάφορα στάδια πριν κυρωθεί από την ελληνική βουλή, αλλά είναι ιστορική στιγμή».

Μητσοτάκης: Όποιος καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας υπερψηφίζει τη συμφωνία

Το διακύβευμα της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους ΑΝΕΛ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αποδομώντας, γραμμή προς γραμμή, τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα.

«Σήμερα υποθηκεύετε όλοι σας το μέλλον της χώρας. Αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε, ώστε να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», είπε εισαγωγικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η αγωνία για την επερχόμενη απώλεια της εξουσίας, Αυτό σας ενώνει με τον έντιμο εταίρο σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Τσίπρα.

Κοτζιάς: Κανείς δε θέλει τη λύση στο Σκοπιανό περισσότερο από εμάς

«Κανείς δε θέλει τη λύση στο Σκοπιανό περισσότερο από εμάς. Αυτή η συμφωνία είναι πατριωτική γιατί μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις εκεί που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Νίκος Κοτζιάς.

«Από ποιους κινδυνεύουμε, από αυτούς που δεν έχουν ούτε αεροπορία ή από αυτούς που θα αγοράσουν F-35. Ο πατριωτισμός καμαρώνει, αγαπάει τα πάτρια εδάφη. Μην τον συνδέουμε με τον σοβινισμό, που δεν σέβεται τον πολιτισμό και τις αντιλήψεις των άλλων λαών. Θεωρεί ότι είναι υπέρτερος», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

Καμμένος: Όταν η συμφωνία θα έρθει θα κάνουμε οτιδήποτε για να μην περάσει

«Σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία που θα μονογράψει αύριο ο Ν. Κοτζιάς αλλά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Ν.Δ. ξεκαθάρισε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι «η συμφωνία η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον περάσει μια ολόκληρη διαδικασία από την πΓΔΜ, γίνουν εκλογές, δημοψήφισμα, πάρει πλειοψηφία των 2/3, γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές, θα έρθει αργότερα στη Βουλή για κύρωση, αν έρθει».

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα φύγουν από την κυβέρνηση «όπως επιθυμούν πολλοί» επανέλαβε τη θέση του κόμματός του σχετικά με την συμφωνία. «Όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, θα είναι αρνητική και με οποιονδήποτε τρόπο θα προσπαθήσουμε να μην επικυρωθεί από το κοινοβούλιο. Και επειδή γελάτε να σας πω ότι δεν έχετε καμία δύναμη. Εμείς την έχουμε όσο παραμένουμε στην κυβέρνηση».

Γεννηματά: Έρχεται η ώρα του λαού και η καταδίκη σας θα είναι βαριά

Την μη εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής ενώ βαριές αιχμές άφησε και για την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντάς την παράταξη- μπαμπούσκα. Παράλληλα ζήτησε εκλογές εφόσον η κυβέρνηση ναρκοθετεί το αύριο της χώρας και σημείωσε πως το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στη λύση αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση, αναλύοντας τα σημεία της επιτευχθείσας συμφωνίας που δεν γίνονται αποδεκτά.

Όπως είπε η κα Γεννηματά «δεν είναι δυνατόν ο λαός να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε. Έχει δικαίωμα να αποφασίσει ποιον θέλει στο τιμόνι σε αυτή την πορεία. Έχει δικαίωμα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση. Είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση. Ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνική πολιτική, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στα εθνικά θέματα. Πουθενά και για κανένα θέμα. Οι συσχετισμοί στη Βουλή, δεν έχουν καμία σχέση με όσα γίνονται στη κοινωνία. Η κυβέρνησή σας είναι θλιβερή μειοψηφία».

Θεοδωράκης: Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι θα μας πάρουν τον Λευκό Πύργο

«Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι θα μας πάρουν τον Λευκό Πύργο», δήλωσε κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Υποστήριξε ότι έχει νόημα να «διευκολύνουμε την εξωτερική πολιτική μιας κυβέρνησης με την οποία διαφωνούμε καθώς αν αποτύχει αυτή η προσπάθεια θα γκρεμιστεί ο μετριοπαθής Ζάεφ και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές. Οι συνεχείς αναβολές στην επίλυση προβλημάτων, σπρώχνουν τους πολίτες στην παραίτηση».

Λεβέντης: Ο Τσίπρας νομιμοποιείται πάνω στις αθλιότητες της ΝΔ να διαπράξει τις δικές του

«Ο Τσίπρας δε νομιμοποιείται πάνω στις αθλιότητες της ΝΔ να διαπράξει τις δικές του» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής τονίζοντας ότι η παραχώρηση της ΜΑκεδρονίας είναι κάτι πολύ σοβαρό και θα υπάρχει ατομική ευθύνη σε κάθε βουλευτή γι αυτό και θα πρέπει να προσέξουν καλά τι θα σκεφτούν».

Ο κ. Λεβέντης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι στην αρχή «ο κ. Τσίπρας του είχε πει ότι πρώτα θα γίνει η συνταγματική αναθεώρηση και στη συνέχεια θα δωθεί η άδεια για το ΝΑΤΟ» τονιζοντας ότι με βάση την συμφωνία που υπάρχει αυτή τη στιγμή οι Σκοπιανιοί θα πάρουν πρόσκληση για το ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν υπέγραψε τη συμφωνία του Λονδίνου, ήρθε και είπε ότι «ελύθη το Κυπριακό». Ο Γεώργιος Παπανδρέου του είπε ότι «τώρα αρχίζει η τραγωδία». Χωρίς να έχουν κάνει τίποτα παίρνουν πρόσκληση για ΝΑΤΟ και ΕΕ. Θα είστε υπόλογοι γιατί αυτό παράγει αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider