Γεννηματά: Δεν σας εμπιστευόμαστε σε κανέναν τομέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Δεν σας εμπιστευόμαστε σε κανέναν τομέα

Την μη εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνησηεξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής ενώ βαριές αιχμές άφησε και για την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντάς την παράταξη- μπαμπούσκα. Παράλληλα ζήτησε εκλογές εφόσον η κυβέρνηση ναρκοθετεί το αύριο της χώρας και σημείωσε πως το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στη λύση αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση, αναλύοντας τα σημεία της επιτευχθείσας συμφωνίας που δεν γίνονται αποδεκτά.

Όπως είπε η κα Γεννηματά «δεν είναι δυνατόν ο λαός να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε. Έχει δικαίωμα να αποφασίσει ποιον θέλει στο τιμόνι σε αυτή την πορεία. Έχει δικαίωμα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση. Είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση. Ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνική πολιτική, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στα εθνικά θέματα. Πουθενά και για κανένα θέμα. Οι συσχετισμοί στη Βουλή, δεν έχουν καμία σχέση με όσα γίνονται στη κοινωνία. Η κυβέρνησή σας είναι θλιβερή μειοψηφία».

«Ναρκοθετείτε το αύριο. Η καθαρή έξοδος είναι ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα με υπογραφή Τσίπρα ενώ μαύρη τρύπα υπάρχει και στην ανάπτυξη και μάλιστα την ώρα που η νέα γενιά είναι σε φυγή, οι συνταξιούχοι σε απόγνωση, οι άνεργοι αφημένοι στην τύχη τους και το κοινωνικό κράτος έχει υποκατασταθεί από την φιλανθρωπία. Η Τουρκία ανοιχτά πλέον μιλά για κυριαρχία της σε βραχονησίδες. Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι. Προχωράμε χωρίς πυξίδα και χωρίς σχέδιο. Έχουμε κυβέρνηση σε αποδρομή. Η κυβέρνηση υποτάσσεται στις πιέσεις και επιχειρεί να κλείσει εθνικά ζητήματα.

Αφήνοντας αιχμές προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η κα Γεννηματά σημείωσε «Έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται για το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία, όμως για το περιεχόμενο, θα μιλήσουμε εμείς, ο ελληνικός λαός γιατί εμάς αφορά και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για βιώσιμη λύση. Για την σταθερότητα στην περιοχή».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ εμμένει στη θέση του - δηλαδή ότι υπάρχουν θετικά στη συμφωνία αλλά περιλαμβάνει και γκρίζες ζώνες και παγίδες. «Οι δικές μας θέσεις δεν είναι στο ίδιο μήκος με αυτές της κυβέρνησης. Μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στιγματίζει κάθε εθνική διεκδικήση ως εθνικιστική. Αυτά τα στελέχη που είναι υπουργοί, βουλευτές είναι προφανές ότι πρότειναν να δώσουμε τα πάντα. Σταθεροί στη στάση τους και αγνόησαν και τις καθαρές θέσεις ηγετικών προσώπων της Αριστεράς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ δεν επέτρεψαν να στιγματίσει το πατριωτικό αίσθημα των προοδευτικών Ελλήνων. Οφείλουμε να σεβόμαστε τη φωνή των πολιτών. Δεν έχουν καμία σχέση οι δημοκρατικοί πολίτες με τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά».

Αναφερθείς στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η δική μας ψύχραιμη φωνή, δεν έχει σχέση με την καταστροφολογία της ΝΔ. Ο δικός μας λόγος δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το άκριτο όχι της ηγεσίας της ΝΔ. Και δεν έχουν καμία σχέση με το ακροδεξιό ντελίριο διαφόρων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη ΝΔ είναι ενωμένοι αν και αναφέρονται σε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Αν κάποιος βάλει στη σειρά, δηλώσεις, προτάσεις, πρωτοβουλίες και πράξεις της ΝΔ, καταλαβαίνει το αλαλούμ σε αυτήν την παράταξη. Μια παράταξη μπαμπούσκα».

Όπως εξήγησε «υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και όροι και προϋποθέσεις που είναι άγνωστο αν και πότε θα επιλυθούν ενώ οι δεσμεύσεις είναι άμεσες. Επιπλέον αναφέρθηκε και στα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας τονίζοντας ότι συνδέονται με τα Σκόπια γι αυτό και πρέπει η συμφωνία να αλλάξει πριν να είναι αργά». Όπως είπε δεν πρέπει να βιαστείτε να υπογράψετε τις υπογραφές. Δεν πρέπει να είναι κριτήριο για έναν πρωθυπουργό οι έπαινοι του εξωτερικού αλλά η προστασία του εθνικού συμφέροντος. Βάλτε τέλος στον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας» σημείωσε η κα Γεννηματά και εξήγησε τα τρία προβληματικά σημεία που πρέπει να αλλάξουν». Όπως εξήγησε αναφερθείς στην αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπιών «το σύνταγμα σήμερα δεν προβλέπει μακεδονική εθνικότητα δεν μπορεί λοιπόν με ελληνική σφραγίδα να αναγνωρίζονται ως μακεδόνες. Επιπλέον αναφέρθηκε στον συγχρονισμός των διαδικασιών τονίζοντας η αποστολή πρόκλησης στο ΝΑΤΟ να σταλεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών».

Τέλος σημείωσε ότι «η ώρα της κρίσης πλησιάζει έρχεται η ώρα του ελληνικού λαού και η καταδίκη η δική σας και του συγκυβερνήτη σας θα είναι αμείλικτη και βαριά» κατέληξε η κα Γεννηματά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider