Λεβέντης: Ο Τσίπρας δε νομιμοποείται από τις αθλιότητες της ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεβέντης: Ο Τσίπρας δε νομιμοποείται από τις αθλιότητες της ΝΔ

«Ο Τσίπρας δε νομιμοποιείται πάνω στις αθλιότητες της ΝΔ να διαπράξει τις δικές του» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής τονίζοντας ότι η παραχώρηση της Μακεδρονίας είναι κάτι πολύ σοβαρό και θα υπάρχει ατομική ευθύνη σε κάθε βουλευτή γι αυτό και θα πρέπει να προσέξουν καλά τι θα σκεφτούν».

Ο κ. Λεβέντης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι στην αρχή «ο κ. Τσίπρας του είχε πει ότι πρώτα θα γίνει η συνταγματική αναθεώρηση και στη συνέχεια θα δωθεί η άδεια για το ΝΑΤΟ» τονιζοντας ότι με βάση την συμφωνία που υπάρχει αυτή τη στιγμή οι Σκοπιανιοί θα πάρουν πρόσκληση για το ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν υπέγραψε τη συμφωνία του Λονδίνου, ήρθε και είπε ότι «ελύθη το Κυπριακό». Ο Γεώργιος Παπανδρέου του είπε ότι «τώρα αρχίζει η τραγωδία». Χωρίς να έχουν κάνει τίποτα παίρνουν πρόσκληση για ΝΑΤΟ και ΕΕ. Θα είστε υπόλογοι γιατί αυτό παράγει αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ακούω και τους ΑΝΕΛ, που λένε ότι η ψηφοφορία είναι για τα μνημόνια» συνέχισε ο κ. Λεβέντης σημειώνοντας ότι «δεν θα πάει μετά την ψηφοφορία Τσίπρας και Κοτζιάς να δεσμεύσουν τη χώρα στις Πρέσπες. Να σταματήσετε να κοροϊδεύετε. Έχει όρια η υπομονή του κόσμου. Ο κ. Κοτζιάς δεν νομιμοποιείται να υπογράψει. Είναι μείζον εθνικό θέμα και χρειάζεται απόφαση υπουργικού συμβουλίου ή ΚΥΣΕΑ. Και με δεδομένη τη διαφωνία των ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας απέφυγε να τα συγκαλέσει. Αύριο μπορεί να χρειαστεί να λογοδοτήσετε γι αυτό που θα κάνετε αύριο».

«Η παραχώρηση της Μακεδονίας είναι κάτι πολύ σοβαρό. Υπάρχει ατομική ευθύνη κάθε βουλευτή. Σας παρακαλώ να το σκεφτείτε κ. Κοτζιά πριν βάλετε την υπογραφή σας. Κάτι που συμβαίνει διαχρονικά είναι ότι τα κόμματα δε λένε τη θέση τους για τα Σκόπια. Λένε σύνθετη ονομασία. Δε λένε ότι περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία». Ο Βενιζέλος πήγε σε διεθνείς οργανισμούς και είπε για σύνθετη ονομασία. Δεν είπε ότι περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία. Προφανώς ντρέπεστε, για να παρασιωπάτε συνεχώς τη σημαίνει αυτό που προτείνετε σημαίνει ότι φοβάστε. Η ΝΔ πάντα έλεγε για σύνθετη ονομασία. Μιας λοιπόν και ο κ. Τσίπρας, λέει συνεχώς ότι "το είχε δώσει η ΝΔ το 2008. Και αφού το είχε δώσει η ΝΔ", νομιμοποιείται πάνω στις αθλιότητες της ΝΔ να διαπράξει τις δικές του. Το καταλάβαμε αυτό. Εσύ θα υπογράψεις κ. Τσίπρα και κ. Κοτζιά. Ο λαός μέχρι τώρα δεν αντιδρούσε γιατί το θέμα δεν είχε πλησιάσει να τον κάψει. Τώρα η φωτιά πλησιάζει. η λέξη Μακεδονία περιέχει ό,τι πιο αλυτρωτικό μπορεί να περιέχει μια παραχώρηση. Πρέπει να πείτε ότι ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπει να δώσουμε τη λέξη. Όχι να ολοκληρώσετε το έγκλημα» συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.

«Κάποιοι λένε ότι η Ένωση Κεντρώων λειτουργεί σαν συντηρητικό κόμμα. Οι μεγάλοι ηγέτες του Κέντρου, Παπανδρέου, Πλαστήρας, Μαύρος και τη θρησκεία και την πατρίδα, την είχαν ψηλά, ποτέ δεν πήγαν κόντρα. Αλλά για να τους φτάσετε πρέπει να τρέχετε 5 αιώνες. Ο Τσίπρας να μην πάει στις Πρέσπες. Να δημιουργήσουμε ομάδα διαπραγμάτευσης και να πάει στο εξωτερικό, να πει ότι δεν το θέλει ο λαός. Αν προχωρήσετε θα είναι όλο το ιστορικό ανάθεμα στα κεφάλια σας. Θα έχετε και τιμωρία και η τιμωρία θα είναι σκληρή» κατέληξε .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider