Νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μεταβεί τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς..

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν, στο νέο πλαίσιο σχέσεων της Ε.Ε. με τις χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ΑΚΕ) μετά το 2020, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Θα διεξαχθεί, επίσης, συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ενώ, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Πυκνό πρόγραμμα επαφών

Μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Στάινμάγερ, με τον οποίο τον συνδέει μία στενή σχέση φιλίας.

Την Τρίτη, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας. Οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε θέματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημαντικές όμως θα είναι και οι επαφές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών εντός του καλοκαιριού. Ειδικότερα τον Ιούνιο, ο Ν. Κοτζιάς, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, θα επισκεφθεί τη Μόσχα, ενώ λίγες ημέρες μετά θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο συγκεκριμένος κύκλος υψηλών επαφών του υπουργού Εξωτερικών θα ολοκληρωθεί με επίσημη διμερή επίσκεψη στην Κίνα εντός του καλοκαιριού, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider