Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας και ΕΝΦΙΑ με τη ΝΔ κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας και ΕΝΦΙΑ με τη ΝΔ κυβέρνηση

Τη δέσμευση του για μείωση της φορολογίας και ειδικώς της φορολογίας εισοδήματος επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την υψηλή φορολογία, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως αν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση ο φόρος για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα ανέρχεται στο 9% καθώς «η μείωση της φορολογία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου». Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις στο 25% αρχικά και στο 20% σε μία διετία, αλλά και περικοπή του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «κάνει απελπισμένες προσπάθειες να παρουσιαστεί ως κεντροαριστερός».

Παράλληλα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως δεν φοβάται τις απειλές σε βάρος του και άφησε αιχμές για την κυβερνητική ανοχή στη δράση της ομάδας Ρουβίκωνας: «Όχι ιδιαίτερα. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας. Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι γενικότερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μια ομάδα με σαφείς ιδεολογικές αναφορές. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από την μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τους γνωρίζουμε γιατί ποστάρουν δημόσια στο Facebook. Ο κύριος που με απείλησε έχει όνομα και διεύθυνση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αν γίνει κυβέρνηση: «Δεν θα αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».

Αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως του είναι συμπαθής αλλά «ως δήμαρχος έχει αποτύχει».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για στρεβλώσεις στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας τις οποίες η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να διορθώσει ενώ εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις που πρόκειται να εφαρμόσει.
«Πρέπει να ενημερωθούν όλοι για τις μειώσεις που έρχονται. Η κυβέρνηση οφείλει να πει στους συνταξιούχους τι και πόσο κόβει με το τέταρτο μνημόνιο που έχει ήδη ψηφίσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ o κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση συζητούσε από πριν την ονομασία. «Είναι η χειρότερη ονομασία είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «βλέπουμε το τυρί και δεν βλέπουμε την φάκα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider