Στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες για την ονομασία της πΓΔΜ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες για την ονομασία της πΓΔΜ

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκαν οι διήμερες διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ που έλαβαν χώρα στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στον ομόλογό του της πΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

«Ακόμα δεν έχουμε επίλυση» δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, «οι δύο υπουργοί πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσουν το διάλογο εκεί»..

«Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν», δήλωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

«Οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δύο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ στις αρχές Ιουνίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να πει ότι «οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά. Οι δυο υπουργοί μιλάνε συχνά και γνωρίζονται, οπότε θα βρουν έναν τρόπο για να το κάνουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider