Ταγιάνι: Πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταγιάνι: Πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων

Την ολόθερμη στήριξη τόσο του ίδιου όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, επανέλαβε ο Αντόνιο Ταγιάνι διαβεβαιώνοντας τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ότι θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον Αντόνιο Ταγιάνι για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης όπου κρατούνται παράνομα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί και την τρίτη συνεχόμενη απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου ευχαρίστησε τον Έλληνα ευρωβουλευτή που τους μετέφερε την αμέριστη αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μία αλληλεγγύη που εκφράστηκε έμπρακτα με το ομόφωνο Ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο ζητούσε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Μάλιστα, ο Ταγιάνι τόνισε ότι το Ψήφισμα του Ε.Κ αποτελεί την απαρχή των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν αμείωτες μέχρι να ολοκληρωθεί η περιπέτεια που περνάνε και να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις συνθήκες κράτησης των δύο Ευρωπαίων αξιωματικών που φυλούσαν ευρωπαϊκά σύνορα, όπως τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider