Προ ημερησίας για την Οικονομία: Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προ ημερησίας για την Οικονομία: Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση, μέσω πηγών της, για την πορεία της συζήτησης της προ ημερησίας για την Οικονομία που προκάλεσε η Φώφη Γεννηματά.

Οι κυβερνητικές πηγές, απέδιδαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη «επιχείρηση μετατόπισης της συζήτησης από τα θέματα της οικονομίας σε εκείνα της ανομίας» εκτιμώντας πως το «καταστροφολογικό αφήγημα έχει καταρρεύσει».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμα πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αλλά δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο».

«Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;» αναρωτιούνταν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Παράλληλα κατηγορούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο».

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές επέμεναν, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν απάντησε εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019 αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, καθώς και εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη Δημόσια Υγεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider