Γεννηματά: Τα μνημόνια θα γίνουν παρελθόν μαζί με τον Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Τα μνημόνια θα γίνουν παρελθόν μαζί με τον Τσίπρα

«Για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια πρέπει να γίνετε πολιτικά παρελθόν εσείς», είπε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Οικονομία, που προκάλεσε η ίδια.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παθαίνει «αλλεργία όταν ακούω μία κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα πρέπει και τα θα». «Ποιος σας εμπόδισε τόσα χρονιά να πραγματοποιήσετε τις πολιτικές σας», ρώτησε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες περί λαϊκισμού, ανέφερε ότι ο «Τσίπρας πρωταγωνιστούσε στον λαϊκισμό στην πλατεία Συντάγματος μαζί με το Βαρουφάκη και τη Χρυσή Αυγή».

Αναφερόμενη στον νόμο Κατρούγκαλου και τις επακόλουθες μειώσεις στις συντάξεις η κα Γεννηματά δήλωσε: «Ακούγεται πολύ η κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ έκοψε τις συντάξεις. Τότε υπήρχε έλλειμμα τώρα τις κόβετε για να πετύχετε το υπερπλεονασμα για να παραμείνετε στην εξουσία. Θα συνεχίσετε να στηρίζετε το νόμο Κατρούγκαλου που υπονομεύει την κοινωνική ασφάλιση;».

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, που διακηρύσσει η κυβέρνηση, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «Έχουν γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ με την πολιτική τους» και στηριζόμενη σε όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του προσέθεσε: «Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι βρίσκεται ως πάτωμα στη γραμμή του η πιστοληπτική γραμμή. Προφανώς ακυρώθηκε η καθαρή έξοδος. Δημιουργείτε μαξιλάρι μέσω ακριβού δανεισμού πλεονασμάτων και repos. Χετε κατανοήσει τι μήνυμα θα στείλει στις αγορές η χρήση αυτοί του μαξιλαριού; Θα μπορούν ναι ή όχι οι εταίροι να αποφασίζουν στο Eurogroup και νέα μέτρα και μάλιστα ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης;».

«Υπάρχουν εποχές που εξαιρούνται από το λόγο σας και την ευαισθησία σας. Είπα σήμερα, να τος θα πει για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004- 2009, αλλά μετά είπατε για το χρέος και είπατε όχι δεν υπήρχε πρόβλημα χρέους. Μέχρι πότε θα τους καλύπτετε; Τι σας ενώνει;», είπε η κα Γεννηματά ξεκινώντας την ομιλία της και αμέσως κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική πρεσβυωπία»: «Πολιτική πρεσβυωπία να διακρίνετε τους ακροδεξιούς όταν είναι μακριά σας αλλά όταν είναι δίπλα σας δεν τους βλέπετε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider