«To προηγούμενο σχέδιο ανάπτυξης ήταν ένα δισέλιδο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«To προηγούμενο σχέδιο ανάπτυξης ήταν ένα δισέλιδο»

Την σύντομη εκδοχή και τη φιλοσοφία του «ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης» που εκπόνησε η κυβέρνηση, προσπάθησε να παρουσιάσει στην ομιλία του στη Βουλή και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που προκάλεσε η Φώφη Γεννηματά, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η ανάγκη για ένα σχέδιο ανάπτυξης «δεν προέκυψε τώρα». «Σχέδιο ανάπτυξης χρειαζόμασταν και πριν από την κρίση. Το έλλειμμα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό συνέτεινε στη χρεοκοπία. Μια πρώτη απόπειρα αναπτυξιακού σχεδίου επιχειρήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν το βρήκαμε στο υπουργείο. Είναι ένα δισέλιδο. Άρα θα περίμενα μια αυτοσυγκράτηση από Γεννηματά και Μητσοτάκη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημείωσε ακόμα πως «Το κείμενο αυτό, έχει λάβει υπόψιν του τις προηγούμενες προσπάθειες, για να καταλήξουμε σε μια τελικά προσπάθεια, σε μια επιτροπή με τον κ. Χαρίτση που επεξεργάστηκε το τελικό κείμενο».

Ακόμα, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, με το τέλος των μνημονίων «Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πλέον ανακτούμε την πρωτοβουλία για το σχεδιασμό του μέλλοντός μας» αλλά και πως «η Αναπτυξιακή Στρατηγική θα εμπλουτίζεται & θα εξειδικεύεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider