Μητσοτάκης: Η καθαρή έξοδος είναι ένα βρώμικο ψέμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η καθαρή έξοδος είναι ένα βρώμικο ψέμα

«Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη κατά τη συζήτηση για την οικονομία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ημερομηνία της 23ης Μαΐου, κάνοντας και μια αναδρομή στο παρελθόν. Ενθυμούμενος τι έγινε την ίδια μέρα το 2015, ανέφερε ότι οι εκροές των καταθέσεων είχαν φτάσει τα 20 δις και τα διεθνή γραφεία ζητούσαν από τους ξενοδόχους τιμές με ρήτρα χρεοκοπίας. Προσέθεσε, ότι ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η συμφωνία ήταν κοντά και ότι η κυβέρνηση τόσο απεργαζόταν σχέδια για διπλό νόμισμα. Για το 2016, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε προαπαιτούμενα, «το ασφαλιστικό λαιμητόμο του κ. Κατρούγκαλου και το Υπερταμείο», ενώ ο κ. Τσίπρας βεβαίωνε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζονται. Για το 2017, δε, είπε ότι η κυβέρνηση δεσμευόταν στο Eurogroup για πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και για μέτρα 5,1 δις έως το 2022. «Γιατί δεν είπατε κουβέντα για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας έπαιξε το χαρτί των αντιμέτρων, αλλά και αυτό το εφεύρημα είναι στην αποκλειστική ευθύνη των δανειστών», προσέθεσε, λέγοντας ότι ακολούθησαν κατασχέσεις, έκρηξη κόκκινων δανείων και πλειστηριασμοί.

Για το 2018 ανέφερε ότι η 23η Μαΐου θα είναι μια ημερομηνία που θα κατατρέχει την κυβέρνηση. «Δεν αλλάζετε και ούτε μπορείτε και να αλλάξετε. Αδίστακτοι δημαγωγοί στα λόγια, απελπιστικά ανίκανοι στην πράξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Όσο αλήθεια ήταν το σκίσιμο του μνημονίου, το κανένα μέτρο και τα αντίμετρα, αλλά τόσο αλήθεια είναι το παραμύθι της καθαρής εξόδου και της επιστροφής στην ανάπτυξη», προσέθεσε.

Σχολιάζοντας, δε, το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, είπε ότι «δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο, στο οποίο συνυπάρχουν κάποιες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις με αρκετές ιδεοληπτικές εμμονές και πολλές ασυγχώρητες γενικότητες». «Δεν συνιστά έναν συγκεκριμένο χάρτη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Λείπουν, όχι μόνο το όραμα, αλλά και εφαρμοσμένες πολιτικές που θα φέρουν δουλειές και θα παράγουν πλούτο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ξαναβάζουν τη χώρα στον βούρκο της ανασφάλειας, όπως βυθίζουν και την πολιτική ζωή στη λάσπη», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πετύχει αποκλιμάκωση των επιτοκίων για τα ομόλογα της χώρας. Παράλληλα, άφησε αιχμές και για προοπτική νέων δεσμεύσεων που εμπεριέχονται στον αυξημένο μηχανισμό εποπτείας που θα ακολουθήσει το Μνημόνιο. «Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι δημαγωγοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη λήστεψαν τη 12η και τώρα θα πάρουν και την 11η από τους συνταξιούχους», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για το μεταμνημονιακό σκηνικό, λέγοντας ακόμα ότι από το 2020 ο χαμηλόμισθος των 600 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο.

«Η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος σε κινήσεις όπως η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος της ΝΔ όρισε ως δίλημμα το «ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές», αλλά και «ποιος μπορεί να παράγει πλούτο που να διανέμεται δίκαια σε όλους».

Αναφέρθηκε, τέλος, και στο Σκοπιανό, μιλώντας για κυβερνητικές «υπόγειες διαδρομές» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα «για το απαράδεκτο όνομα του Μακεδονία του Ίλιντεν που συζητήσατε». «Πείτε αν το έχετε απορρίψει ή αν το συζητάτε ακόμα μυστικά», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι Έλληνες δεν ζητούν απλά να κρίνουν όσα κάνετε ή δεν κάνετε, αλλά να επιλέξουν ποιος θα τους οδηγήσει με σχέδιο και ασφάλεια στην επόμενη μέρα», ανέφερε, καταληκτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας εκ νέου εκλογές, ανεξαρτήτως του αν θα γίνουν σε έναν ή σε δύο μήνες, και στις οποίες «θα αναμετρηθούν τα έργα απέναντι στα λόγια και το τεκμηριωμένο πρόγραμμα απέναντι στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider