Ντιμιτρόφ: Σκληρός διαπραγματευτής, αλλά καλός οικοδεσπότης ο Κοτζιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντιμιτρόφ: Σκληρός διαπραγματευτής, αλλά καλός οικοδεσπότης ο Κοτζιάς

Κομπλιμέντα τόσο για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες όσο και για την φιλοξενία του, δέχθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, από τον ομόλογό του της πΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «Visegrad-4 plus Balkan- 4 plus, που διεξάγεται στο Σούνιο.

«Μπορεί να είσαι σκληρός διαπραγματευτής, αλλά είσαι καλός οικοδεσπότης» είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, ο Νικόλα Ντιμιτρόφ. Στην ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, σημείωσε πως «η όποια αναφορά στο μέλλον τους, από μέρους των βαλκανικών κρατών που διεκδικούν την ένταξή τους στην ΕΕ, είναι ταυτόσημη με την όποια αναφορά στην ιδέα της Ευρώπης».

Απευθυνόμενος στις χώρες των Βαλκανίων, που είναι ήδη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε πως οι υποψήφιες χώρες, θα πρέπει να προσβλέπουν σε αυτές ως συμμάχους. «Η όποια αναφορά στο μέλλον τους, από μέρους των βαλκανικών κρατών που διεκδικούν την ένταξή τους στην ΕΕ, είναι ταυτόσημη με την όποια αναφορά στην ιδέα της Ευρώπης».

Ο κ. Ντιμιτρόφ, σημείωσε ακόμα πως είναι αδύνατον οι χώρες της περιοχής να διεκδικήσουν κάτι στις Βρυξέλλες, χωρίς ενιαία φωνή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider