Φωτίου για την αναδοχή: Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτίου για την αναδοχή: Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει

Να προχωρήσει ανεξάρτητα από τις ενστάσεις των βουλευτών του, το νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν το δικαίωμα της αναδοχής, φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο, συζητήθηκαν στον τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ. Την εισήγηση ανέλαβε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, η οποία ανέφερε ότι στην αναδοχή παιδιών θα τίθενται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις και τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να προωθηθεί η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών.

«Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει γιατί αποτελεί ταυτοτική θέση του κόμματος. Ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου και δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τα ζευγάρια σε κατηγορίες, είναι λάθος να επικεντρώνεται εκεί το ενδιαφέρον και όχι στο θέμα της αναδοχής και της αποσυμφόρησης των ιδρυμάτων, που αποτελεί πράγματι κοινωνική πληγή», υπογράμμισαν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως στο ζήτημα της αναδοχής «θα αναζητήσουμε ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις σε όσους ασπάζονται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως είναι τα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου αλλά και στο χώρο της ευρωπαϊκής Δεξιάς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider