Επαφές Δραγασάκη με τους πρεσβευτές Γερμανίας και Γαλλίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επαφές Δραγασάκη με τους πρεσβευτές Γερμανίας και Γαλλίας

Συνάντηση με τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Ελλάδα, Γιενς Πλέτνερ και Κριστόφ Σαντεπί, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό πρέσβη, συζητήθηκαν οι προετοιμασίες της Ελλάδας για την έγκαιρη ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, οι διεργασίες για την έξοδο από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και οι προοπτικές που διαγράφονται για την ελληνική οικονομία στη νέα περίοδο που εισέρχεται η χώρα.

Ο κ. Δραγασάκης ανάδειξε τους βασικούς άξονες της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, και τόνισε ότι είναι κρίσιμη τόσο η συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών επί του κειμένου που η ελληνική κυβέρνηση κατάρτισε και θα παρουσιάσει στο Eurogroup της 27ης Απριλίου, όσο και η εξειδίκευση, υλοποίηση και αξιολόγηση των δράσεων που θα ακολουθήσουν την έγκρισή της.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρεσβευτής καλωσόρισε τις θετικές οικονομικές εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα, ενώ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις συλλογικές συμβάσεις, σημείωσε πως η χώρα του διαθέτει ισχυρή παράδοση στο συνδικαλισμό και ένα ισχυρό συνδικαλιστικό πλαίσιο που ευνοεί τον επί ίσοις όροις διάλογο τον κοινωνικών εταίρων. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρθηκε για την παροχή σχετικής τεχνογνωσίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Γάλλο πρεσβευτή τέθηκε η ενίσχυση της ανάκαμψης στην Ελλάδα και η βέλτιστη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαγράφονται για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο υπουργός, προτεραιότητα αποτελεί η μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα και η προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδύσεων που θα ανταποκρίνονται στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τον Γάλλο πρεσβευτή για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτάχυνση των διαδικασιών της δημιουργίας Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στις οποίες η Γαλλία λαμβάνει ενεργά μέρος, προσφέροντας τεχνική βοήθεια.

Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της χρηματοδότησης των επενδύσεων, τονίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουν, η ταχεία μείωση των «κόκκινων» δανείων, η δημιουργία ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων και η θεσμοθέτηση μικροπιστώσεων. Ακόμη, έγινε μνεία στις δυνατότητες για περαιτέρω δραστηριοποίηση γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider