Γαλλικός Τύπος: Δεν ενοικιάζονται στην Ελλάδα οι φρεγάτες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλικός Τύπος: Δεν ενοικιάζονται στην Ελλάδα οι φρεγάτες 

«Μυστήριο» φαίνεται να καλύπτει την υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες, τις οποίες – κατά τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη τουλάχιστον- θα νοικιάσει με leasing η Ελλάδα από τη Γαλλία.

Με βάση δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου (La Tribune, www.meretmarine.com) δεν επιβεβαιώνεται ότι η Γαλλία θα δώσει στη χώρα μας τις φρεγάτες.

Συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη σε ναυτικά και ναυτιλιακά θέματα ιστοσελίδα meretmarine.com, σημειώνει ότι υπάρχει ένα περίεργο διπλωματικό πινγκ πονγκ για το θέμα. Μάλιστα, επικαλείται δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Εθνικής Άμυνας Florence Parly, η οποία ανέφερε ότι δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο, αλλά ότι η Γαλλία «παραμένει στη διάθεση της Ελλάδας».

Πηγές από το Παρίσι είπαν στην ιστοσελίδα ότι «οι πληροφορίες για την παραχ’ωρηση δυο φρεγατών είναι εντελώς αβάσιμες».

«Οι ελληνικές δηλώσεις είναι μάλλον μέρος της αναζωπυρωμένης έντασης με την Τουρκία. Οι - ιστορικά - δύσκολες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι και πάλι τεταμένες και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βλέπουν τους Τούρκους να αυξάνουν την ισχύ τους, ειδικά στον ναυτικό τομέα», σημειώνεται.

Η La Τribune κάνει λόγο για «παρανόηση» μεταξύ Παρισιού και Αθήνας και αναφέρεται πολλές φορές στις δηλώσεις του κ. Κουβέλη.

Πάντως φαίνεται ότι το θέμα των φρεγατών δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μόνο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της αναβάθμισης των F-16.

Μετά την τρίωρη συνεδρίαση μάλιστα δεν έγιναν δηλώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider