Μητσοτάκης: Όχι σε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Όχι σε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Το μήνυμα πως η «αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο» έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα Παντός Καιρού (Μ.Π.Κ) στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Επιπλέον προσέθεσε πως «η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία» ωστόσο όπως είπε «δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας». Τέλος κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως του δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας διευκρινίζοντας πως η «Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε κατά την επίσκεψή του «η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο. Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider