Δημοσκόπηση: Διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων η ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων η ΝΔ

Σταθερό διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον Σκάι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα 10 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 31,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έναντι 21,5 % του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως εδραιώνεται στην τρίτη θέση, με 9% ενώ σταθερά τέταρτη είναι η Χρυσή Αυγή. Το τελευταίο κόμμα που φαίνεται ότι μπαίνει στη Βουλή είναι το ΚΚΕ, που αποσπά το 6,5% στην πρόθεση ψήφου.

Επιπλέον, ευρεία φαίνεται πως είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης με το 56% να αξιολογεί αρνητικά τις προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους.

Συνολικά απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες και από την κατεύθυνση των πραγμάτων στη χώρα το τελευταίο εξάμηνο με το 61% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν «σίγουρα ή μάλλον σε λάθος κατεύθυνση» και με μόλις το 28% ότι οδεύουν σε «σίγουρα ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση».

«Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης αποδεικνύεται και το ζήτημα της ασφάλειας καθώς σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν σίγουρα ή μάλλον ανικανοποίητοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Τέλος καταλληλότερος για πρωθυπουργός για το 40% των συμμετεχόντων είναι ο «κανένας» ενώ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προβάδισμα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, με 8 μονάδες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Απριλίου σε δείγμα 1.356 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider