Αλέξης Τσίπρας: Μισό δισ. ευρώ για επενδύσεις στην καινοτομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλέξης Τσίπρας: Μισό δισ. ευρώ για επενδύσεις στην καινοτομία

Μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την χρηματοδότηση καινοτόμων starup επιχειρήσεων θα κινητοποιήσει το Εquifund τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του προγράμματος.

«Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το Equifund είχαμε μια ανησυχία: Πώς θα καλύψουμε το μεγάλο επενδυτικό και χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Καταλήξαμε σε μια απλή ιδέα: Να φτιάξουμε ένα δυναμικό fund of funds που θα χρηματοδοτήσει τα εκατοντάδες επιχειρήματα στη χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα στο Equifund συμμετέχουν το ελληνικό δημόσιο με 200 εκατ. ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, το European Invesment Fund με 60 εκατ. ευρώ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με 40 εκατ. ευρώ. «Σε αυτά τα 300 εκατ. ευρώ θα προστεθούν άλλα 200 εκατ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα φτάνοντας στο μισό δισ. ευρώ που θα ενισχύσει νέες ιδέες και επιχειρήσεις που χρειάζονται χρηματοδοτικά εργαλεία για να γίνουν πράξη».

«Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις»

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα σε παλαιούς και νέους επιχειρηματίες λέγοντας πως τώρα που η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξεπερνώντας την κρίση και τα Μνημόνια είναι η είναι η ώρα για επενδύσεις στη χώρα μας.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με τα υλικά του χθες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται έναν νέο παραγωγικό μοντέλο.

Η συμβουλή του κ. Τσίπρα στους ήδη επιχειρηματίες ήταν πως τώρα είναι η στιγμή για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης τους και για τους νέους επιχειρηματίες τώρα είναι η στιγμή το ρίσκο. «Αν όχι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση ποτέ; Κι αν όχι εσείς οι νέοι κι οι επιχειρηματίες τότε ποιοι;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της από πλευράς για να συνδράμει την προσπάθεια.

Επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως πρέπει να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain αλλά και για όσους αποφασίσουν να μείνουν στο εξωτερικό την συμβουλή να συστήσουν τη χώρα μας στα μέρη που ζουν.

Η επένδυση στην καινοτομία σύμφωνα με τον κ Τσίπρα συνεπάγεται και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και αύξηση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider