Πρώτο κόμμα στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώτο κόμμα στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αέρα» νίκης στη Νέα Δημοκρατία, δίνει νέα δημοσκόπηση της Καπα Research, για λογαριασμό του «Ράδιο Κρήτη» στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η μέτρηση, έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής έρευνας για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Στην πρόθεση ψήφου στην περιφέρεια Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με 21%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία σε απόσταση 2.5 ποσοστιαίων μονάδων, με ποσοστό 18.5%.

Άνετη φαίνεται η κατάληψη της 3ης θέσης, από το άλλοτε κραταιό στο νησί ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται πλέον εντός του Κινήματος Αλλαγής που καταγράφει 10.1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4.1%. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται αρκετά κάτω από το 3%, ενώ το 30% των ερωτηθέντων επέλεξε την αποχή, το λευκό ή άκυρο ή δήλωσε αναποφάσιστο.

Το αποτέλεσμα όσο και αν μοιάζει, μόνο αισιόδοξο δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, είχε επικρατήσει με double score της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κατέγραφε 42.63%, την ώρα που το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, μόλις και μετά βίας έφτανε το 21.74%.

Και στην παράσταση νίκης, καταγράφεται η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας η οποία φτάνει το 47.5% έναντι 29.5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider