Ντόρα Μπακογιάννη: «Φοβάμαι» ατύχημα στο Αιγαίο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόρα Μπακογιάννη: «Φοβάμαι» ατύχημα στο Αιγαίο

Τον έντονο προβληματισμό της για ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Realnews.

«Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο και γι' αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα», σημειώνει η βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως η χώρα πρέπει να επαναχαράξει τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας. «Στρατηγική, η οποία θα βασίζεται στα νέα δεδομένα, θα αντιμετωπίζει ρεαλιστικά την πραγματικότητα και θα ενδυναμώνει τις συμμαχίες μας», σημειώνει.

Σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ, η κα. Μπακογιάννη εκτιμά πως περιορίζονται οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας, δηλώνει ότι το ονοματολογικό είναι η κορυφή του παγόβουνου και σημειώνει ότι πρέπει να επιλυθεί μια σειρά από άλλα ζητήματα, όπως η αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, η απαλοιφή των συμβόλων και των αναφορών στα σχολεία, που καπηλεύονται την ελληνική ιστορία κ.α.

Ερωτηθείσα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όμηρος του Αντώνη Σαμαρά, απαντά πως «δεν είναι όμηρος κανενός», καθώς και ότι «εξελέγη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις αρχηγός της ΝΔ με τη στήριξη των πολιτών και μόνο σε αυτούς οφείλει να δίνει λόγο».

Για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προετοιμάζει η ΝΔ, η βουλευτής Α’ Αθηνών αναφέρει ότι «θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ξαναλειτουργήσει ελεύθερη από τα κρατικά δεσμά, θα μειώνει τους φόρους, θα φέρνει νέες επενδύσεις στη χώρα, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τα καλύτερα μυαλά που έφυγαν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider