Και νέο «όχι» Αβραμόπουλου στην Προανακριτική της Novartis

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και νέο «όχι» Αβραμόπουλου στην Προανακριτική της Novartis

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο τέταρτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Novartis που αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης επισημαίνει, με επιστολή του στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Θοδωρή Δρίτσα, ότι η Επιτροπή έχει απωλέσει την απαιτούμενη νομιμοποίηση καθώς μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των Βουλευτών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι παραμένοντες στην Επιτροπή Βουλευτές, ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι οι μάρτυρες δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα Δικαίου, ο οποίος ρυθμίζει την διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Για την υπόθεση αυτή, ο πρώην υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι έχει υποβάλλει μηνυτήρια Αναφορά, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά των μαρτύρων και επιπλέον ζητώ την διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, από συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς και δύο αιτήσεις στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την Ανάκληση των πράξεων του Εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις οποίες παρανόμως οι δύο ψευδομάρτυρες χαρακτηρίσθηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες και την Ανάκληση της χορηγηθείσας έγκρισης του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον όψιμο χαρακτηρισμό των ιδίων μαρτύρων ως μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider