Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ για τα θρησκευτικά 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ για τα θρησκευτικά 

Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ για το θέμα των θρησκευτικών.

Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και οπισθοδρομική απόφαση» του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος.

«Οι δικαστές του ΣτΕ απέδειξαν ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τις κατακτήσεις του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Στις αποφάσεις τους εμπλέκονται ιδεοληψίες και πολιτικές επιδιώξεις, τη στιγμή που αποτελεί πλέον ώριμο αίτημα ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας» αναφέρει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι σε μία χώρα, όπου συνυπάρχουν πολίτες διαφορετικής εθνικής ή εθνοτικής προέλευσης, χρώματος, θρησκεύματος, η συγκεκριμένη απόφαση της δικαιοσύνης πλήττει δομικά κάθε έννοια ανεξιθρησκείας και οξύνει τα αντανακλαστικά ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Απέναντι σε ένα συντηρητικό και σκληρά αντικοινωνικό καθεστώς, οφείλουμε να αγωνιστούμε, μαζί με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, για να δημιουργήσουμε εκείνο το πλαίσιο, το οποίο δεν θα επιτρέπει την επιστροφή σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, σε αποκλεισμούς, διαιρέσεις και φανατισμούς, που καταστρέφουν τις κοινωνίες μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider