Ζάεφ: Απαντήσαμε στις προτάσεις της Αθήνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζάεφ: Απαντήσαμε στις προτάσεις της Αθήνας

Επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο Ζόραν Ζάεφ, ότι η Αθήνα είχε στείλει τις προηγούμενες ημέρες τις προτάσεις της για το ζήτημα της ονομασίας ενώ ενημέρωσε ότι τα Σκόπια απάντησαν με δικές τους προτάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να αποτελέσει εργαλείο που θα βοηθήσει και δεν θα δυσχεράνει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας που θα συνεχιστεί στη Βιέννη, (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) στις 30 Μαρτίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, διευκρίνισε ότι οι προτάσεις τους παραδόθηκαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης και ότι παρά τις διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών, ο ίδιος αισιοδοξεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν σκοπός είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και αξιοπρεπής λύση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα περιέχει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της χώρας μας, της "Μακεδονίας" και της περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, τότε αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Τέλος, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider