Προανακριτική Novartis: Και τρίτο κόμμα απειλεί να αποχωρήσει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προανακριτική Novartis: Και τρίτο κόμμα απειλεί να αποχωρήσει

Εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων και έρευνα των στοιχείων ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Προανακριτική για τη Novartis. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί την πλειοψηφία πως θα αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και στη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπενθυμίζεται πως από την Επιτροπή έχει ήδη αποχωρήσει το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας μεθόδευση για συσκότιση της υπόθεσης, από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Την πρόθεση αυτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε γνωστή ο βουλευτής Θοδωρής Παπαθεοδώρου, λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην προανακριτική επιτροπή για τη NOVARTIS έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να έχει πλήρεις αρμοδιότητες για να εξετάσει την υπόθεση. Στην προηγούμενη συνεδρίαση καταθέσαμε έγγραφο αίτημα, στον προγραμματισμό μας, να καλέσουμε τον κ. Φρουζή να δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα τα οποία άπτονται αυτής της υπόθεσης καθώς και άλλους μάρτυρες και ζητάμε από την πλειοψηφία αυτό να γίνει αποδεκτό έτσι ώστε να τελειώνουμε με τις συζητήσεις περί αρμοδιότητας, γιατί η επιτροπή έχει αρμοδιότητα, και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης.

Εάν δεν το κάνουν δεκτό, για εμάς είναι πλέον επιλογή να μην συμπράξουμε, να μη νομιμοποιήσουμε καμία συζήτηση ή παρελκυστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και αυτό το οποίο ζητάμε σήμερα είναι ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνει αυτό δεκτό, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που κάνει η κυβέρνηση -ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- να καταγγείλουμε επίσης την παρελκυστική τακτική έτσι να περνάνε οι συνεδριάσεις χωρίς να κάνουμε τίποτα, και θα αποχωρήσουμε από την προκαταρκτική επιτροπή, καταγγέλλοντας τελικά τη σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση εδώ και κάποιες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider