Απαισιόδοξοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές για την πορεία της ΕΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαισιόδοξοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές για την πορεία της ΕΕ

Απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν Έλληνες ευρωβουλευτές που μίλησαν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες με θέμα την πορεία προς τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως όσο η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανισότητες η ευρωκρίση θα εντείνεται και οι Ευρωπαίοι πολίτες θα απομακρύνονται από την Ευρώπη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έρθει αντιμέτωπη με διαλυτική κρίση εάν δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα», είπε.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης εκτίμησε πως στις επόμενες ευρωεκλογές η ατζέντα θα είναι «εθνική» και δεν θα αφορά στο μέλλον της Ευρώπης.

«Είμαι απογοητευμένος για το γεγονός ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να πάθει ότι ο δεινόσαυρος. Δεν εκσυγχρονίστηκε και κινδυνεύει να εξαφανιστεί», τόνισε.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην ΕΕ. «Ο εχθρός μας ειναι ένας ο λαϊκισμός που είναι η φυλλοξήρα για τις ρίζες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης είπε πως η κυβέρνηση επικαλείται την Πορτογαλία όταν μιλάει για την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά το επίτευγμα της Πορτογαλίας πήγαν μια αύξηση του μισθού κατά 0,88 ευρώ την ημέρα. «Μιλάμε για δυο κουλούρια την ημέρα», είπε.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής είπε πως η ΕΕ 60 χρόνια μετά την ίδρυση της περνά μια πολύπλευρη κρίση και κυρίως μια κρίση δημοκρατίας. Ο ίδιος ανέφερε πως στο μέτωπο της οικονομίας λαμβάνονται «πανικόβλητα μέτρα» για την εμβάθυνση της ΟΝΕ.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν για τη θωράκιση του ευρώ έχουν διευρύνει τις ανισότητες στην Ευρώπη», τόνισε. Εστίασε δε στις υπερεξουσίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, λέγοντας πως η αφαίρεση εξουσιών από τα κράτη μέλη είναι ένας λόγος της ενίσχυσης της ακροδεξιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider