Καμίνης για κυβέρνηση: Υπάρχει ένας ακήρυχτος εμφύλιος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμίνης για κυβέρνηση: Υπάρχει ένας ακήρυχτος εμφύλιος

Σε μια – μίνι αποτίμηση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε το μέλος του Πολιτικού του Συμβουλίου και Δήμαρχος Αθήνας, αναφέροντας ότι το εγχείρημα ξεκίνησε με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο.

Όπως μάλιστα σχολίασε, ο ίδιος δεν το ονομάζει συνέδριο, αλλά «ιδρυτική συνδιάσκεψη». «Εκλέξαμε πρώτα τον επικεφαλής και μετά σχηματίσαμε τα υπόλοιπα όργανα. Έγινε ανάποδα» σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Ο ίδιος σημείωσε σχετικά «Πρέπει να υπάρξει ένα προκαταρκτικό στάδιο, μια όσμωση. Να γνωριστούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Πως να πηγαίναμε να εκλέξουμε συνέδρους όταν ο ένας δεν γνωρίζει τον άλλον και ποιες είναι οι απόψεις του;», αναρωτήθηκε.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, εξήρε την δουλειά που έγινε σχετικά με το πρόγραμμα του Κινήματος, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού -θέμα που συζητήθηκε εντόνως και πριν την εκλογή επικεφαλής- ο κ. Καμίνης σημείωσε «αλλοι προτιμούν να πάμε σταδιακά. Εύχομαι να μη δοκιμαστεί αυτή η ενότητα. Την κοινή στάση στη Βουλή τη θεωρώ δεδομένη, σε ζητήματα πολύ σοβαρά, όπως αυτό του Μακεδονικού. Όπως είπα, όμως, δεν ζούμε σε εύκολες εποχές. Πρέπει να τα συνταιριάξουμε».

Τέλος, μιλώντας για την κυβέρνηση, σημείωσε: «Αυτή την στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα πρόβλημα θεσμών. Όποιος έχει έστω και στοιχειώδη γνώση της πολιτικής μας ιστορίας καταλαβαίνει ότι δεν πάμε καλά. Ότι πάμε πάλι να επαναλάβουμε παλιές παθογένειες. Αυτός ο ακήρυχτος εμφύλιος που υπάρχει με σκάνδαλα, με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που αφαιρούν την αίσθηση της δημοκρατικής νομιμοποίησης κυβερνώντων και αντιπολιτευομένων. Αυτά τα πράγματα τα έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και έχουν στοιχίσει πάρα πολύ στον τόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider