Διαψεύδει η Άγκυρα τα περί νέας κατάθεσης των δύο Ελλήνων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαψεύδει η Άγκυρα τα περί νέας κατάθεσης των δύο Ελλήνων

Οι τουρκικές Αρχές διαψεύδουν τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα και έκαναν λόγο για μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης στο δικαστήριο για συμπληρωματική κατάθεση.

Σημειώνεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι αναμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Λίγο νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες περί μεταφοράς των δύο Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι δύο Έλληνες που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη ενδέχεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο σήμερα, Τρίτη.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ έκανε σήμερα παρέμβαση για το θέμα.

Ο κ. Πάιατ που βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Μαρτίου στην Ανδραβίδα για την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος, ανέφερε «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ευελπιστούμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Παρέμβαση Μέρκελ στον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider