Βασιλειάδης: Τεράστιο το οικονομικό πρόβλημα της Super League

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλειάδης: Τεράστιο το οικονομικό πρόβλημα της Super League

Για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΙ.

Σε αυτήν ο υφυπουργός, κατέθεσε την άποψή του σε όλα τα τρέχοντα θέματα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε τόσο ότι η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο «ξεχείλισε το ποτήρι», όσο και ότι «σε έξι μήνες δεν μπορούν να διορθωθούν οι παθογένειες 40 χρόνων».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, ο υφυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά «Ο κ. Σαββίδης δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ή θα καταλογίζετε στην κυβέρνηση κάτι συγκεκριμένο ή θα το αφήσετε».

Προχωρώντας σε μια γενικότερη αποτίμηση της κυβερνητικής πολιτικής στο ποδόσφαιρο, σημείωσε «Είναι άποψή μου και νομίζω ότι φέτος διανύαμε μια διαφορετική χρονιά. Μια χρονιά που προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες σε ένα νέο σκληρό πειθαρχικό δίκαιο με κανόνες που σκοπό να χρησιμοποιούνται έναντι όλων. Με μια νέα ΚΕΔ που προσπαθήσαμε να την απαγκιστρώσουμε από τα συστήματα εξουσίας της ΕΠΟ. Η επιτυχία της θα κριθεί. Εμείς επιμέναμε με τρεις ξένους επιδιαιτητές από την αρχή, για να μην υπάρχουν σκιές μέχρι να έρθει και το VAR. Τα λάθη ήταν μοιρασμένα και δύσκολα θα πει κάποιος ότι ευνοήθηκε εξόφθαλμα».

Ενώ αργότερα, σχετικά με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, απάντησε «Το τι έχουμε πετύχει αυτά τα τρία χρόνια δεν δέχομαι να το μηδενίζει κανείς. Έχουμε καταφέρει πράγματα τα οποία μια τριετία πριν ήταν ζητούμενα. Όπως για παραδείγματα ο αθλητικός νόμος, τα κωλύματα, το σπάσιμο της ΚΕΔ από της ΕΠΟ. Όλη αυτή την "ομορφιά" των τελευταίων 40 χρόνων θα τα φτιάξουμε σε έξι μήνες;».

Τέλος, για την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σημείωσε: «Η Super League και η Football League είναι δύο προϊόντα που έχουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Η Football League φυτοζωεί και κάνει μια τεράστια προσπάθεια τον τελευταίο 1,5 χρόνο να φύγει από την ανυποληψία. Ποιοτικά, δυστυχώς λόγω συσσωρευμένων λαθών των προηγούμενων χρόνων είναι ποιοτικά ανύπαρκτη. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και στη Super League».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider