Λεβέντης: Εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεβέντης: Εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο

Για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, τους δυο προφυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μίλησε στην εφ' όλης της ύλης τοποθέτησή του για τα θέματα της επικαιρότητας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης, απευθυνόμενος σε στελέχη και φίλους του κόμματός, σημείωσε για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς «φέρουν μεγάλη ευθύνη όλοι οι αξιωματικοί που έχουν τον έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς έπρεπε να έχουν προβλέψει και να μην έχουν αφήσει μόνα τους τα δυο παιδιά», και ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να λάβει πειθαρχικά μέτρα για όλα τα στελέχη του στρατού που έχουν ευθύνη για το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό.

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Οι Σκοπιανοί είναι απρόβλεπτοι και δεν πρέπει να τους δίνεις μεγάλη σημασία. Όποιος πρωθυπουργός και όποιο κόμμα δώσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό, του οποίου η κρίση θα είναι πολύ αυστηρή».

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «φέρουν ευθύνη όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν έγιναν τα απαραίτητα εξοπλιστικά προγράμματα» και σημείωσε ότι «όσοι έχουν αφήσει ανεξόπλιστη τη χώρα θα πάνε φυλακή εάν η Τουρκία στην προσπάθειά της να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα, προκαλέσει κάποιο σοβαρό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και αναρωτήθηκε: «Πώς γίνεται μια χώρα να βγει από τα μνημόνια όταν έχει υπογράψει 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, 2,4% πλεόνασμα μέχρι το 2060 και για 99 χρόνια δέσμευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας μας;».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Λεβέντης, μίλησε και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας: «Εκτιμώ ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να κόψει μισθούς και συντάξεις πριν από το 2019. Εάν σε αυτό προστεθεί και το Μακεδονικό, το πολιτικό μείγμα θα είναι εκρηκτικό και δεν θα μπορέσει να το σηκώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider