Ανδρουλάκης: Όχι στους μικροσυμβιβασμούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης: Όχι στους μικροσυμβιβασμούς

Υπέρ της περιορισμένης διάρκειας της πολυκομματικότητας εντός του Κινήματος Αλλαγής, τάχθηκε, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του, ενώ παράλληλα εξήγησε το σκεπτικό του, σχετικά με το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών του σχηματισμού.

Ο άλλοτε υποψήφιος για την αρχηγία του Κινήματος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ τόνισε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα «ειδικό συνέδριο, χωρίς ψηφοφορίες και εκλογή οργάνων, που αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες για τη δημιουργία του πολυκομματικού φορέα».

Παρόλα αυτά, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» σημείωσε: «Οφείλουμε, όμως, να προσέξουμε μελλοντικά αυτές τις ιδιαιτερότητες, διότι η πολυκομματικότητα δεν μπορεί να είναι ένας μακροχρόνιος συμβιβασμός».

Ο εκλεγμένος με την «Ελιά» ευρωβουλευτής, επέμεινε στη θέση του, η διορισμένη Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, να έχει τον χαρακτήρα της προσωρινής, ενώ όρισε ως υπόδειγμα λειτουργίας, το SPD, το οποίο προχώρησε σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, για να πάρει απόφαση συμμετοχής στο νέο μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, υπό την Άνγκελα Μέρκελ. «Οφείλουμε να κινηθούμε με ενιαία στρατηγική και με ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα χωρίς μικροσυμβιβασμούς».

Σε ερώτηση σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση που εξέφρασε και στο Συνέδριο, σημείωσε «Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: Αν το βράδυ των εκλογών ο λαός μας τιμήσει με ένα σημαντικό ποσοστό, οφείλουμε να μπούμε στην κυβέρνηση τιμώντας την ψήφο του. Αλλά με μια προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες ώστε να γίνουμε η δύναμη προόδου και σταθερότητας της χώρας. Αν, όμως, ο λαός δεν μας τιμήσει και μας αποδοκιμάσει, τότε εμείς πρέπει να μείνουμε στην αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider