Τσίπρας: Δέσμευσή μας η δίκαιη και στοχευμένη μείωση των φόρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Δέσμευσή μας η δίκαιη και στοχευμένη μείωση των φόρων

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για δίκαιη και στοχευμένη μείωση της φορολογίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Πέμπτης, απευθύνοντας χαιρετισμό στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας».

«Είναι στόχος μας και δέσμευσή μας η δίκαιη και στοχευμένη μείωση των φόρων», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «υπάρχει ήδη ο οδικής χάρτης για τη μείωση της φορολογίας». «Θα μειώσουμε στο 26% από 29% το φόρο για τις επιχειρήσεις. Θα προσφέρουμε φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Θέτουμε τις βάσεις για μια νέα παραγωγική ταυτότητα στη χώρα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμά του για συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση.

«Το 2018 ίσως είναι το πιο κρίσιμο έτος για τη χώρα, μετά το 2010 που μπήκαμε στην κρίση. Και αυτό γιατί τελειώνουμε από την επιτροπεία και τα προγράμματα στήριξης και περνάμε στην επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα της βιώσιμης ανάπτυξης και οικονομικής δημοκρατίας», εξήγησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για να επισημάνει πως «είναι σταθερά ανοδική η πορεία της οικονομίας».

«Επίκειται η ρύθμιση του χρέους», ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απαριθμώντας τους στόχους της επόμενης μέρας.

«Λύνουμε το γόρδιο δεσμό της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων. Μπορούν πλέον να ενταχθούν στις 120 δόσεις επιχειρήσεις με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ», σημείωσε για να προσθέσει πως «παίρνουμε μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας για την ίδρυση μιας επιχείρησης».

«Προωθούμε τη σύζευξη της έρευνας με την παραγωγή και να εδραιώσουν τη θέση μας στην πρώτη θέση. Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι πολύτιμος πλούτος και πρέπει να ενισχυθεί. Να μην οδηγηθούμε σε μοντέλο απαξίωσης της εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο brain drain λέγοντας ότι πρέπει να είναι στόχος και οι υψηλοί μισθοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider