Ενοχλημένος με τις δηλώσεις Δαβάκη ο Μητσοτάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενοχλημένος με τις δηλώσεις Δαβάκη ο Μητσοτάκης

«Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει» ακούγεται να λέει ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στην Σπάρτη, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα που σοκάρει.

Ο Θανάσης Δαβάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανένα γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Η απίστευτη δήλωση του βουλευτή έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σε σχολείο του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητα μεταξύ άλλων και των Ρομά.

ΝΔ: Μπορεί να έχει και συνέχεια

Παρά το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία δεν παρενέβη στο θέμα με κάποια ανακοίνωση, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάριζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις δηλώσεις του βουλευτή του. Οι ίδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο, το ζήτημα να μην κλείσει με τη «συγγνώμη» του Θανάση Δαβάκη, αλλά να έχει και.. .συνέχεια.

ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν παρέμβει ο Μητσοτάκης, θα είναι συνυπεύθυνος

Το θέμα σχολίασε άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απαίτησε την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθιστώντας τον συνυπεύθυνο σε αντίθετη περίπτωση.

«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζει πως «φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο», αναφέροντας ειδικότερα:

«Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα, «ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος».

Δαβάκης: Συγγνώμη από όσους έθιξα

«Συγγνώμη από όσους έθιξα» ζήτησε αμέσως μόλις το θέμα έλαβε διαστάσεις, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Θανάσης Δαβάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως η ένταση της στιγμής τον οδήγησαν σε γενικεύσεις που δεν τον εκφράζουν.

Ολόκληρη η δήλωση του Θανάση Δαβάκη: «Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας.

Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ. Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν. Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider