Μπαλάφας: Δεν έγινε ουσιαστική μείωση σε μισθούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαλάφας: Δεν έγινε ουσιαστική μείωση σε μισθούς

Ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε πως στην Ελλάδα δεν έχουν μειωθεί ουσιαστικά οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ο κ. Μπαλάφας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών διαχέεται και στην πραγματική οικονομία, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο κατά 37,5%. «Με το σπαθί της παίρνει η χώρα το διαβατήριο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια… το ξέρετε ότι είναι έτσι», είπε ο κ. Μπαλάφας και επανέλαβε ότι η χώρα θα βγει τον Αύγουστο από το Μνημόνιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό λέγοντας πως είναι ένα σοβαρά θέμα και η Ελλάδα «πρέπει να αδράξει την ευκαιρία» για λύση και να μην σπαταλά διπλωματικό κεφάλαιο με τα Σκόπια, αφού η πραγματική απειλή είναι στα ανατολικά μας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σχολιάζοντας την προσφώνηση «Μακεδόνας» από την Άνγκελα Μέρκελ προς τον Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Μπαλάφας είπε πως «η κ. Μέρκελ στο επίπεδο αυτό δεν φέρθηκε όπως έπρεπε να φερθεί μια αντίστοιχου επιπέδου ευρωπαία ηγέτης», αλλά, συμπλήρωσε, αυτό δείχνει και μια πραγματικότητα, ότι 140 χώρες στον κόσμο την έχουν αναγνωρίσει με το όνομα που θέλει, που σημαίνει ότι χτυπάει ένα καμπανάκι προς εμάς.

«Πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας γιατί αν δεν αδράξουμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται με μια κυβέρνηση στην FYROM που θέλει να λύσει το ζήτημα, θα χάσουμε την ευκαιρία. Δεν πρέπει να σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο με τα Σκόπια, όταν η απειλή στην Ελλάδα είναι από τα ανατολικά, μην διευκολύνουμε την Τουρκία στην διείσδυση στα Σκόπια», επισήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider