Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή

Δριμεία πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis αναμένεται να εξαπολύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επισημάνει ότι η ΝΔ δεν θα νομιμοποιήσει μια διαδικασία που αποσκοπεί στη δημόσια διαπόμπευση των αντιπάλων της κυβέρνησης, ενώ θα ζητήσει η Προανακριτική να μην κλείσει, πριν έρθουν όλα στο φως.

«Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι. Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα εμείς ψηφίζουμε ναι. Αλλά δεν θα νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που έχει ως μόνο στόχο τη δημόσια διαπόμπευση των αντιπάλων σας», αναμένεται να υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει την Επιτροπή να μπει στην ουσία της υπόθεσης. «Σε κάθε περίπτωση σας προειδοποιούμε να μην τολμήσετε να κλείσετε την Προανακριτική Επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες και κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει σε μια Δημοκρατία. Οι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής και κατ’ αντιπαράσταση με τους εγκαλούμενους πολιτικούς. Εδώ στη Βουλή. Μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν», θα τονίσει.

«Αυτό που ευλόγως απασχολεί σήμερα τους πολίτες είναι ότι σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, όπως η σημερινή, το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο. Νομίζετε ότι αυτά που γίνονται σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας; Δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που επιζητούν σταθερότητα για να επεκτείνουν στην χώρα μας την οικονομική τους δραστηριότητα;», αναμένεται να επισημάνει ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας ανησυχίας για την επίδραση της συζήτησης γύρω από την υπόθεση στη διεθνή εικόνα της χώρας.

«Αποδεικνύεται πια περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν είναι επικίνδυνη μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία. Παρεμβαίνει απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης. Μετατρέπει την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης προπαγάνδας. Καλλιεργεί ένα κλίμα ακατάσχετης συνωμοσιολογίας που προωθεί τη χυδαιότητα στη θέση του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου», θα επισημάνει, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider