Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη στο Μόναχο για τα ελληνοτουρκικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη στο Μόναχο για τα ελληνοτουρκικά

Το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε στους συνομιλητές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μπαράζ επαφών που είχε σήμερα Σάββατο στο Μόναχο.

Μεταξύ του μπαράζ επαφών, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον οποίο υποστήριξε τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

Στη συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Munich Security Conference – ήταν παρόντες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Κατόπιν, είχε επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO, καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Wisconsin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider