Σπυράκη: Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι πάντα ευπρόσδεκτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπυράκη: Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι πάντα ευπρόσδεκτη

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της προαναγγέλλοντας διώξεις που φαίνεται πως μέχρι στιγμής στηρίζονται σε κατηγορίες προστατευόμενων μαρτύρων αμφίβολης αξιοπιστίας» τονίζει η Μαρία Σπυράκη για την υπόθεση της Novartis επισημαίνοντας πως «υπάρχει μια βιασύνη να εξαχθούν συμπεράσματα από την πλευρά της κυβέρνησης και μια βραδύτητα στη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή αμελλητί από τους εμπλεκόμενους δικαστικούς».

Σε συνέντευξή της στην Real News η εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως οι μάρτυρες κατέθεταν σε δόσεις και οι καταθέσεις τους είχαν διαρρεύσει πριν καν δοθούν ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως «αν η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, η παραίτησή της είναι πάντα ευπρόσδεκτη».

Η κυρία Σπυράκη διευκρινίζει πως η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο τονίζοντας πως η λάσπη που επιχείρησε να εξαπολύσει αδιακρίτως η κυβέρνηση δεν άντεξε ούτε λίγα εικοσιτετράωρα.

«Από “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο καταλήξαμε σε προκαταρκτική επιτροπή που θα διερευνήσει την αρμοδιότητα ή όχι της Βουλής για συγκεκριμένα αδικήματα. Εν ολίγοις από εκεί που οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κράδαιναν, τη “ρομφαία της κάθαρσης”, κατά σύμπτωση πάντα την επομένη του συλλαλητηρίου, τώρα η πλειοψηφία θέτει στη Βουλή νομικά ερωτήματα σαν να απευθύνεται σε όμιλο προβληματισμού. Το αίτημα για τη σύσταση της προκαταρκτικής ούτε αδικήματα περιγράφει , ούτε πρόταση για την άσκηση δίωξης περιλαμβάνει. Το μόνο που φροντίζει να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία με αυτή την κίνηση είναι να …ξεπλύνει τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Με το αιτιολογικό ότι διαπραγματεύονταν με την τρόικα και δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων. Σας βεβαιώνω πως ό,τι και να πράξει η κυβέρνηση η υπόθεση του κ. Κουρουμπλή δεν κλείνει για τη ΝΔ. Το Δημόσιο ζημιώθηκε από την καθυστέρηση και ας ισχυρίζεται η πλειοψηφία ότι ο υπουργός είναι δικαιολογημένος» δηλώνει χαρακτηριστικά. Όπως λέει από την υπόθεση αυτή πλήττεται κυρίως το κύρος της χώρας κάνοντας λόγο για προφανή επιχείρηση εμπλοκής της κυβέρνησης σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης, κάτι που τονίζει πως δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη. «Όσο για τη ΝΔ μας έδωσαν την ευκαιρία να δείξουμε στους σεναριογράφους ότι η παράταξη βαδίζει ενωμένη και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης είπε εξ αρχής ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως» προσθέτει η εκπρόσωπος της ΝΔ. Αναφερόμενη στην εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας που έχει ζητήσει η ΝΔ, η κα Σπυράκη τονίζει πως «αναβάλαμε την κατάθεση του αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των βλημάτων λόγω της εθνικά ευαίσθητης κατάστασης που δημιουργήθηκε στα Ίμια, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι πράξεις και οι παραλήψεις του κ. Καμμένου παραγράφονται. Με ή χωρίς Novartis ο κ. Καμμένος θα δώσει εξηγήσεις για αυτή την υπόθεση γιατί και το κύρος της πατρίδας επλήγη και το Δημόσιο ζημιώθηκε» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην υπόθεση των Ιμίων η κα Σπυράκη εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός όφειλε να πει ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό του αυτό που δήλωσε δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, πως για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και πως τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικά.

Τέλος για την υπόθεση των Σκοπίων η Μαρία Σπυράκη κατηγορεί την κυβέρνηση πως σύρθηκε στη θέση της ΝΔ για απάλειψη αλυτρωτισμού. «Μόνο που φαίνεται πως είναι αργά. Ενώ η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σε επίπεδο υπουργών, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αποσαφήνισε πως κατά τη γνώμη του “δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος”. Τί ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Εμείς λύση σε δόσεις χωρίς εκ των προτέρων εξάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα και με απάλειψη κάθε υπόνοιας αναγνώρισης “μακεδονικού έθνους”, δεν δεχόμαστε. Η ευθύνη για την εξέλιξη στο Σκοπιανό βαρύνει απολύτως τον κ. Τσίπρα. Θυμίζω ότι το 2008 στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής απέτρεψε την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ως FYROM» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider