Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα ανέμενε στήριξη από τη Γαλλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα ανέμενε στήριξη από τη Γαλλία

Όποιος αντιτάσσεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας τάσσεται με την πλευρά των τρομοκρατών και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ιράκ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η Άγκυρα ανέμενε από τη Γαλλία να στηρίξει τη στρατιωτική επιχείρησή της.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν η έκκληση της Γαλλίας προς την Τουρκία για αυτοσυγκράτηση και η προειδοποίησή της ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου

Ένας νεκρός, 32 τραυματίες από ρουκέτα που έπληξε την πόλη Ρεϊχανλί

Ένας Σύρος σκοτώθηκε και 32 Τούρκοι τραυματίστηκαν από ρουκέτα που έπληξε την Κυριακή την τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, πάνω στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι NTV επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης αυτής που βρίσκεται στην επαρχία Χατάι.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ είπε επίσης σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι το Ρεϊχανλί επλήγη από ρουκέτα που προήλθε από την άλλη πλευρά των συνόρων.

"Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουμε 32 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά (...) Ένας Σύρος σκοτώθηκε" είπε στο NTV ο δήμαρχος Χουσεΐν Σανβερντί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider