Τσακαλώτος: Ίσως το ΔΝΤ ζητήσει νωρίτερα μείωση αφορολόγητου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Ίσως το ΔΝΤ ζητήσει νωρίτερα μείωση αφορολόγητου

Δύο σημαντικούς κινδύνους για την πορεία της οικονομίας επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.

Το πρώτο είναι οι πλειστηριασμοί να μην προχωρήσουν σύμφωνα με τους στόχους, με τις τράπεζες να βρίσκονται σε δυσχερή θέση και το δεύτερο είναι ο κίνδυνος το ΔΝΤ να ζητήσει μείωση του αφορολόγητου μετά την λήξη του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και οι πλειστηριασμοί. Όπως διευκρίνισε «η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, οποίος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες να παίρνουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους» Ωστόσο, τόνισε, όταν υπάρχει κρίση η κυβέρνηση οφείλει να παίρνει μέτρα ο αντίκτυπος των οποίων θα φανεί αφού επιστρέψουμε στην κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ανησυχία ότι υπάρχει πιθανότητα το ΔΝΤ να ζητήσει μείωση του αφορολόγητου νωρίτερα από το προβλεπόμενο. «Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηρισιτκά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider