Διψήφια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πλησιάζει το 10% το Κίνημα Αλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διψήφια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πλησιάζει το 10% το Κίνημα Αλλαγής

Σε διψήφια ποσοστά κινείται το ποσό του προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για Τα Νέα.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα φαίνεται να παραμένει σε τροχιά αυτοδυναμίας, καθώς στην εκτίμηση ψήφου, καταγράφει 35,4%. Από την άλλη η πτωτική τάση του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να σταματά, όπως και τα ποσοστά δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται όμως για περιορισμένα κέρδη, που δεν αφήνουν να διαφανεί ανατροπή σκηνικού.

Το Κίνημα Αλλαγής, αγγίζει διψήφια ποσοστά, καθώς στην εκτίμηση ψήφου καταγράφεται στο 9,8%, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή βρίσκεται για πρώτη ίσως φορά από το 2012, στην 5η θέση, καθώς την ξεπερνά και το ΚΚΕ με 6,9%, την ίδια ώρα που η ίδια καταγράφει 6,6%. Να κερδίζει την επανεκλογή της στη Βουλή, φαίνεται η Ένωση Κεντρώων, ενώ πολύ κοντά σ’ αυτήν είναι τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%.

Εντυπωσιακό και το ποσοστό που καταγράφει η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, με 1,9%.

Παράλληλα επιβεβαιώνει η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κατηγορία της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ενώ συντριπτικό είναι το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην «παράσταση νίκης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider