Συνάντηση Παυλόπουλου – Ιερώνυμου το απόγευμα της Παρασκευής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Παυλόπουλου – Ιερώνυμου το απόγευμα της Παρασκευής

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 18:00 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Αρχιεπισκοπή για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ.

Στη συνάντηση, υπήρξε συμφωνία ως προς την ανάγκη να υπάρξει εθνική συναίνεση και υπευθυνότητα, ενώ σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το σεβασμό του στις τοποθετήσεις και στις ευαισθησίες της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα και διαβεβαίωσε ότι θα κρατά ενήμερο τον Αρχιεπίσκοπο.

«Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider