Βαρουφάκης: Yes man o Τσακαλώτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης: Yes man o Τσακαλώτος

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα του 2015 επανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, υποστηρίζει ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος του αποκάλυψε τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%: «Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: «Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω». Όπως μάλιστα πρόσθεσε στην πραγματικότητα αποκάλεσε τον πρωθυπουργό με μια πιο σκληρή έκφραση από το «ηλίθιος».

«Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» είπε επίσης. Και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του αποκάλεσε ουσιαστικά yes man το νυν υπουργό Οικονομικών. «Η σχέση μου με τον Ευκλείδη πάει πολύ πίσω. Και γι’ αυτό η υπόθεση αυτή είναι επίπονη. Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Κάποτε έβγαζε γλώσσα στον Σόιμπλε. Δεν ήταν yes man, έγινε στις 6 Ιουλίου. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» είπε.

Χαρακτήρισε επίσης «εντολοδόχο της τρόικας» τον Γιώργο Χουλιαράκη. Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε συμφωνήσει σε κούρεμα, πριν «μου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μου».

«Έφριξα όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»

«Όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γιατί είχαμε συμφωνήσει ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα το είχαν περάσει και από μένα να δω δεδομένου ότι ήθελαν τη βοήθειά μου, αυτό δεν έγινε ούτε καν συμβουλευτικά, το είδα στο διαδίκτυο, έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία α επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί. Θύμωσα τόσο πολύ που κάθισα όλο το βράδυ και έγραψα ένα πύρινο άρθρο. Και θεώρησα ότι αυτό ήταν το διαζύγιό μου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά όταν ξαναήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησαν να πάω να συζητήσουμε. Μου είπαν «άλλο το κομματικό και άλλο το κυβερνητικό πρόγραμμα. Έτσι κι αλλιώς εσύ δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ«» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είναι δυνατόν να μην ηχογραφούν τα Eurogroup;»

Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

«Στις συνεδριάσεις αυτές κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πρακτικά;» διερωτήθηκε.

Επανέλαβε δε για μια ακόμη φορά ότι «Ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον Έλληνα πρωθυπουργό με αυτά που έχουμε υπογράψει. Τι τσάρος της οικονομίας μου έλεγαν ότι ήμουν, εγώ δεν μπορούσα να κάνω κουμάντο στο γραφείο μου! Μη μου μιλάτε για εξουσίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.