Φλαμπουράρης: Το 2018 θα είναι έτος επενδύσεων στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φλαμπουράρης: Το 2018 θα είναι έτος επενδύσεων στην Ελλάδα

Ανοιχτό κάλεσμα προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς απευθύνει εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δηλώνοντας ότι η συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτοντας ότι αν το Κίνημα Αλλαγής αλλάξει στάση «εδώ είμαστε». Την ίδια στιγμή εμφανίζεται βέβαιος πως οι επόμενες εκλογές θα κερδηθούν επειδή «η εντιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται».

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ότι το 2018 ότι θα είναι έτος εξαιρετικά δημιουργικό στον τομέα των επενδύσεων και σχολιάζει τα επώδυνα μέτρα που έχει περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι «οι πολίτες δεν παραγνωρίζουν πως τους πιέσαμε, όχι επειδή θέλαμε, αλλά γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Τους πλήξαμε και πληγήκαμε εξίσου. Συμπάσχουμε και το εισπράττουν. Αυτό γεννά, εν τέλει, μία εμπιστοσύνη. Αυτήν πρέπει εμείς να τροφοδοτήσουμε.»

Ο ίδιος δηλώνει ότι η περασμένη τριετία ήταν «πολύ πυκνή από δυσκολίες και αντιφάσεις» και κάνοντας λόγο για τα πιο δύσκολα θέματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει έκανε λόγο για την «μεγάλη στενοχώρια του προσφυγικού, την αγανάκτηση για τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, την οργή για τα φαινόμενα διαφθοράς που συνάντησα και συναντώ αλλά και την απόγνωση που μου προκαλεί η γραφειοκρατία»

«Ταυτόχρονα με στενοχωρεί η αντίληψη κάποιων συνανθρώπων μου που ενώ έχουν χάσει πολλά από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, τα φορτώνουν σε εμάς. Είναι πολύ άδικο».

«Η αριστερή πολιτική είναι «εφηρμοσμένη», δεν είναι ευχολόγιο για το εικονοστάσι. Κάποιοι θέλουν την Αριστερά μόνο διαμαρτυρόμενη μακριά από τις απόπειρες και τις προκλήσεις της διακυβέρνησης, μήπως και τσαλακωθεί. Αλλά, όσο αυτή δεν τσαλακώνεται, οι επιτήδειοι οργιάζουν. Θεωρώ εντιμότερη την αριστερά που δοκιμάζει και δοκιμάζεται, που προχωρά και που αναθεωρεί. Αρκεί μόνο να διατηρεί τον αξιακό της πυρήνα και να συνδυάζει το "επίκαιρο" με το "ιστορικό"», σημειώνει ακόμη ο υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider