Αισιόδοξος ο Κοτζιάς για το όνομα της πΓΔΜ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιόδοξος ο Κοτζιάς για το όνομα της πΓΔΜ

Ιδιαίτερα αισιόδοξος, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε πως το ονοματολογικό της πΓΔΜ, «θα έρθει στη Βουλή, η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα».

Ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στον Real FM, εξηγώντας την αισιοδοξία του αυτή, εξήγησε «Στη Βουλή οι αποφάσεις δε λαμβάνονται με την πλειοψηφία των κομμάτων. Δεν έχουμε μία κομματοκρατούμενη δημοκρατία, όπου είναι επτά τα κόμματα και πρέπει τα τέσσερα τουλάχιστον να συμφωνούν. Στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών. Και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Δεν θα ερχότανε η απόφαση και τι θα κάναμε; Ε, είκοσι πέντε χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα, θα προσθέταμε άλλα δύο».

Απαντώντας στις φωνές από τη Νέα Δημοκρατία που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε «Δεν μπαίνει θέμα να παραιτηθεί ή όχι, το θεωρώ γελοίο το αίτημα, διότι η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να έχει διδαχθεί από την ιστορία της, όπου διασπάστηκε πολλαπλώς σε αυτό το ζήτημα. Είναι το κόμμα που το δημιούργησε και δεν μπορεί να κινεί το δάκτυλο σε εμάς που θα το λύσουμε».

Ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης. «Ακούω το εξής τρομερό επιχείρημα. Να παραιτηθεί λέει η κυβέρνηση επειδή διαφωνεί ένα μέρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έχει μια άλλη γνώμη. Πρώτον, η κυβέρνηση έχει τον τρόπο της για να συζητάει και να λύνει τα θέματα. Ασφαλώς θα υπάρξει και υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, όπου θα συζητήσουμε και θα παρουσιάσω τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider